Ebreichsdorf, dvojpodlažné drevodomy v Rakúsku

So stavbou domov v Ebreichsdorfe sme začali v roku 2017. Bol to náš prvý developerský projekt, ktorý sme realizovali v Rakúsku. Dôvodom mali byť skúsenosti s náročnejším stavebným trhom a tiež získanie rakúskeho certifikátu kvality. Bola to pre nás výzva, ale zvládli sme, obstáli sme a certifikát Holzforschung Austria je doma.

Domy sa predávali s pozemkom a s garážou, prípadne s carportom. Vďaka tomu, že sú dvojpodlažné, mohli sme všetky izby navrhnúť priestranne a oddeliť dennú časť od nočnej. Hneď pri vchode sa nachádza technická miestnosť, za ktorou je samostatné WC s umývadlom. Priestranná kuchyňa je spojená s obývacou časťou, pričom sa sem zmestí aj jedálenský stôl. Francúzske okná na prízemí smerujú do záhrady a prinášajú denné svetlo aj sviežosť zelene.

2

Počet domov

2

Počet podlaží

5

Počet izieb

134

Úžitková plocha m²

85

Obytná plocha m²

79

Zastavaná plocha m²
Číslo miestnosti Názov miestnosti Plocha [m²]
A101 Zádverie 6,28
A102 Schodisko 2,99
A103 Chodba 4,22
A104 Obývačka 21,25
A105 Kuchyňa s jedálňou 18,60
A106 WC 3,32
A107 Technická miestnosť 7,32
B101 Zádverie 6,28
B102 Schodisko 2,99
B103 Chodba 4,22
B104 Obývačka 16,86
B105 Kuchyňa s jedálňou 22,98
B106 WC 3,32
B107 Technická miestnosť 7,32
127,95 m² Celkom

Pôdorys zobrazujúci podlažie nízkoenergetických montovaných domov v rakúskom Ebreichsdorfe.

Poschodie disponuje tromi spálňami, pričom z jednej je možnosť vojsť do tretej izby – šatníka alebo pracovne. Výhoda takejto miestnosti spočíva v tom, že je tichá, oddelená, poskytuje súkromie na prácu alebo dostatočné miesto pre skrine na oblečenie. Prvé poschodie používa spoločnú kúpeľňu, kde sa zmestí aj vaňa, aj sprchový kút.

Číslo miestnosti Názov miestnosti Plocha [m²]
A201 Schodisko 7,25
A202 Chodba 9,38
A203 Pracovňa 5,60
A204 Spálňa 13,40
A205 Kúpelňa 8,18
A206 Detská izba 15,46
A207 Detská izba 10,62
B201 Schodisko 7,25
B202 Chodba 9,38
B203 Pracovňa 5,60
B204 Spálňa 13,40
B205 Kúpelňa 8,18
B206 Detská izba 15,49
B207 Detská izba 10,65
139,84m² Celkom

Pôdorys zobrazujúci prvé poschodie nízkoenergetických montovaných domov v rakúskom Ebreichsdorfe.

V dome bolo nainštalované aj vodné podlahové kúrenie a rekuperácia, tepelné čerpadlo sme ukryli v technickej miestnosti na prízemí. Domy mali menšie terasy a vpredu spevnenú plochu pre autá.